terra_cfs-50v_terra_3

Autoclav vertical sterilizare / pasteurizare CFS-150V

Cantitate

Atat pasteurizarea cat si sterilizarea sunt tehnici de conservare a alimentelor prin aplicarea caldurii. Scopul sau este distrugerea agenților patogeni si a sporilor acestora. Diferența dintre cele doua tehnici consta in timpul si temperatura incalzirii.

STERILIZAREA se realizeaza cu diferite alimente, cum ar fi carne, peste, legume, fructe si consta in plasarea alimentelor intr-un recipient si supunerea acesteia la temperaturi peste 100ºC intr-o anumita perioada de timp.

PASTEURIZAREA presupune incalzirea unui aliment la 72ºC timp de aproximativ 15 sau 20 de secunde si racirea rapida la 4ºC. Aceasta metoda este folosita la multe produse, in special in lapte si in derivații sai, sucuri aromate, bere, deoarece temperaturile scazute permit ca aromele sa nu se volatilizeze. Aceste alimente sunt pastrate cateva zile, deoarece, desi germenii sunt distrusi, schimbarile fizice si chimice se produc in continuare.

Programarea valorii de contrapresiune – Seria TERRA Food-Tech® are contrapresiune programabila ca o caracteristica standard pentru realizarea unui ciclu rapid de sterilizare, evitand diferențele de presiune ridicata intre autoclav si presiunea termica din recipiente care pot duce lao ruptura sau deformare a recipientelor.

Precizie de gestionare a procesului de sterilizare – Autoclavul poate controla procesul de sterilizare prin programarea timpului de sterilizare si a temperaturii sau prin utilizarea fie a valorii F0 – P0, fie a temperaturii maxime.

Monitorizare continua a procesului de sterilizare – Toți parametrii de sterilizare sunt monitorizați continuu pentru a asigura funcționarea corecta a echipamentului. Daca parametrii asteptați nu sunt indepliniti, programul este intrerupt si genereaza un mesaj de avertizare pentru a corecta problema detectata.

Racire rapida – Odata ce ciclul de sterilizare este complet, ciclul de racire rapida incepe datorita sistemului de tip dus, care scade temperatura materialelor din interiorul camerei.

Autoclav cu contra presiune.
La sfarsitul procesului de sterilizare probele sunt racite.
Util pentru sterilizare a cutiilor de conserve, vase, material platic, sticle, recipienti inchisi ermetic, etc.
Include sistem de racire prin stropire si evacuare cu valva rapida.
Functie de pornire programata.
10 programe predefinite de sterilizare la 115ºC; 121ºC and 134ºC.
Carcasa externa, camera si capacul sunt confectionatre din inox AISI-304
Capacitate 170 litri (150 litri util)
Temperatura maxima 134 °C
Tip incarcare Verticala
Rezervor de apa distilata
Controlata total de microprocesor
Interfata PC RS232, USB
Presiune maxima 2.5 bar
Dimensiuni camera sterilizare (Ø*h) 500 x 750 mm mm
Dimensiuni exterioare (W x D x H) 850 x 760 x 1400 mm
Include gratar de protectie pentru rezistenta
Termostat de siguranta pentru supratemperatura
Traductor de siguranta oentru suprapresiune
Sistem hidraulic de blocare a capacului
Senzor capac deschis
Putere consumata 9000 W
Alimentare 400 (3P+N)
Greutate 265 kg
Autoclavul este livrat fara cosuri care sunt optionale.

Optional:
Cos din inox sarma inox
Imprimanta cu touch screen IT

Top